Vis in Tomatensaus

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 06:30

Over dit recept...

Ook altijd op zoek naar makkelijke en snelle recepten voor doordeweeks die ook nog eens gezond zijn?

Stop!
Ik heb een perfect recept voor je. Het staat zo op tafel en de ingrediënten zijn super simpel.
Bij ons thuis is dit een favoriet. We combineren het meestal met rijst, maar een aardappeltje of bijvoorbeeld quinoa kunnen natuurlijk ook. Hoe dan ook, het is super lekker voor wie een goed visje kan waarderen.

Dit is wat je er voor nodig hebt...

Ingrediënten

  • 6 heekfilets (kan ook panga, kabeljauw)
  • 1 paprika in reepjes
  • 1 ui in reepjes
  • 200 ml tomatensaus
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel azijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een scheutje olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. In een kommetje meng je het water met de tomatensaus en voeg je er de azijn, het zout, en de kruiden aan toe. meng goed.
  2. Snij de paprika en ui in reepjes.
  3. In een hapjespan verwarm je een scheutje olijfolie en fruit je kort de paprika en de ui.
  4. Leg hier de visfilets op, zorg dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen.
  5. Schenk hier de gekruide tomatensaus overheen en dompel de visfilets goed onder.
  6. Met het deksel op de pan kook je op medium vuur de vis en de saus tot het borrelt.
  7. Haal dan het deksel van de pan en laat alles op zacht vuur nog een minuut of 10/15 pruttelen tot de saus indikt. Schep wat van de paprika en ui over de visfilets.
  8. Wanneer de saus wat ingedikt is, is de vis klaar.

 

Serveer bijvoorbeeld met rijst en een frisse salade en geniet...

 

Eet smakelijk!