Creamy Farfalle met Kip en Broccoli

Gepubliceerd op 8 februari 2023 om 06:30

Over dit recept...


Vooral op regenachtige dagen kan ik enorm uitkijken naar een bowl of comfort.

Wat er dan in zit? Meestal is dat pasta.

Romig, cheesy, en met veel groente. Al die heerlijkheden komen terug in deze lekkere Creamy Farfalle met Kip en Broccoli.
Het speciale ingrediënt in dit recept is de verse oregano. De toevoeging hiervan geeft net dat bijzondere smaakje.

Maak een lekker grote schaal ervan en vries wat porties in voor een volgende keer. Zo kun je er extra lang van genieten.

De pasta die ik gebruikt het is de Farfalle van La Molisana. Een merk waar ik inmiddels de voorkeur aan geef vanwege de fijne kwaliteit en verscheidenheid aan soorten. 

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1.5 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • Een scheutje olijfolie
  • 500 gram Farfalle van La Molisana
  • 250 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 125 gram gesneden champignons
  • 1 takje verse oregano
  • 3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 rode of gele paprika in kleine blokjes
  • 200 gram crème fraîche 
  • Witte kaas (hoeveelheid naar wens) 

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in kleine blokjes en kruid het met het zout, de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de cayennepeper, de azijn, de boter, en de olijfolie. Meng dit goed en laat de kip even rusten.
  2. Snijd dan de paprika in kleine blokjes, de broccoli in kleine roosjes, en de champignons in plakjes als je deze heel gekocht hebt. 
  3. Zet vast een grote pan met water op het vuur en voeg er een theelepel zout aan toe. Breng op medium vuur aan de kook.
  4. Stoom ook de broccoli roosjes vast gaar en zet apart.
  5. Intussen zet je ook een hapjespan klaar en verwarm hier een scheutje olijfolie in.
  6. Bak de kip goudbruin en schep het dan over naar een apart bord.
  7. In het bakvet van de kip roerbak je de champignons, en de paprika. 
  8. Rits de blaadjes van het takje oregano af en snijd ze fijn, voeg ze toe aan de groenten in de hapjespan. Roer een paar keer om en schep dan ook de kip terug in de pan.
  9. Doe er de crème fraîche bij en roer tot het gesmolten is. Met deksel op de pan laat je het op zacht vuur een minuut of 4 pruttelen.
  10. Zodra het water voor de pasta kookt voeg je er de pasta aan toe en kook je het volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Neem dan 240 ml van het kookwater apart. Hier zit veel zetmeel in en zal de roomsaus binden.
  11. Voeg de helft van het kookwater dan toe aan de roomsaus en meng. De andere helft hou je voor de zekerheid apart mocht het nodig zijn om straks nog wat toe te voegen.
  12. Strooi er nu ook de Parmezaanse kaas bij de roomsaus en roer tot het opgelost is.
  13. Giet de pasta af en schep de Farfalle bij de saus. Je kunt ervoor kiezen om de andere helft van het kookwater nu toe te voegen als je het nog smeuïger wilt maken.
  14. Als allerlaatste schep je voorzichtig de broccoli roosjes door de pasta zodat ze heel blijven.
  15. Schep alles over naar een mooie grote schaal en maak het af met wat verkruimelde witte kaas, en nog wat verse fijngesneden oregano.

 

Zo ontzettend lekker! Schep een fijne bowl vol en geniet!

 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.