Pittige Tonijn Broodjes

Gepubliceerd op 30 mei 2019 om 19:32

Over dit recept...

Ik heb het gevonden! Een fijn basisrecept voor broodjes. In dit geval heb ik er hartige broodjes van gemaakt. Maar je kunt hier natuurlijk ook een zoete vulling toepassen, of zelfs geen vulling. Hoe dan ook zijn de broodjes heerlijk.

In dit geval dus met een pittige tonijn vulling. Met dit recept kun je 10 grotere broodjes maken.

Ingrediënten

  • 500 gram tarwemeel
  • 7 gram droge instant gist
  • 15 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 75 ml plantaardige olie
  • 300 ml water


Voor de vulling

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 tsp knoflookpoeder
  • 1 tsp milde paprikapoeder
  • zout naar wens
  • Snufje cayennepeper
  • Verse peterselie fijngesneden
  • 1 eidooier
  • Sesamzaadjes 

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met een degenhaak tot een glad deeg. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  2. Vet een andere kom in met bakspray en doe het deeg hierin. Dek af met plastic folie. Zoek een warm plekje en zet de kom hier gedurende een uur apart. Dit zorgt ervoor dat het deeg rijst en wel verdubbelt in omvang.
  3. In de tussentijd maak je de vulling. Laat de tonijn goed uitlekken en versnipper met een vork.
  4. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en voeg hier de tonijn aan toe samen met alle kruiden. Bak dit goed tot alle kruiden opgenomen zijn. 
  5. Voeg als laatste de fijngesneden peterselie toe en laat afkoelen.
  6. Een uur later neem je het verdubbelde deeg en leg je dit op een met meel bestoven oppervlak.
  7. Kneed alle lucht er uit en verdeel in 10 gelijke stukjes. Maak hier platte pannenkoekjes van.  
  8. Vul deze elk met een flinke lepel tonijn en vouw de randjes naar boven zodat een soort tuitje hebt. Dit druk je een beetje naar binnen en laat dit aan de onderkant zitten. Vorm het bolletje en leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Herhaal dit met alle bolletjes.
  9. Dek de bolletjes weer af en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (alleen onderzijde). 
  10. Als de bolletjes weer wat gerezen zijn bestrijk je ze met de losgeklopte eidooier. Dit doe je met een bakkwast. Bestrooi ze met wat sesamzaadjes.
  11. Bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Laat de broodjes nog wat afkoelen en ze zijn klaar!

Heerlijke gevulde broodjes waar je geen genoeg van krijgt.

 

Eet smakelijk!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.