Menu week 41

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 21:02

 

Wat eten we deze week?

Er staat weer een hoop lekkers op het menu. Wil je liever dagen omwisselen?
Download dan hier het weekoverzicht met boodschappenlijst en pas het weekmenu aan op jouw schema.

maandag --> Knoflookpasta met gamba's

Maandag is bij ons thuis de drukste dag van de week. Ik kies dan voor een snelle maar toch voedzame maaltijd. Deze knoflookpasta met gamba's is echt in een handomdraai klaar. Wil je het nog sneller op tafel hebben? Kook dan op een andere dag vast de pasta beetgaar. Vries het in of bewaar het korte tijd in de koelkast. Je kunt direct aan de slag.

dinsdag --> Romige kip champignon schotel

Doordeweeks maak ik graag ovenschotels. Je hoeft alleen wat voorbereidingen te treffen en de oven doet de rest. Daardoor heb ik tussentijds ruimte om andere dingen te doen. Ideaal!

Deze romige kip is trouwens een echte hit hier thuis.

Woensdag --> Vegetarische enchilada schotel 

Ik probeer elke week minimaal een keer een vegetarisch gerecht op tafel te zetten. En werkelijk...met deze goedgevulde en smaakvolle enchiladas mis je niets. Vol van smaak en weer lekker snel klaar.

Donderdag --> Aangeveegde keuken dag

Ook donderdag is een dag waarop ik minder tijd heb om uitgebreid te koken
Dat is bij ons daarom meestal een dag waarop we allerlei lekkers eten dat op andere dagen overgebleven is. Een perfecte manier om verspilling te voorkomen. En leftovers smaken stiekem nog veel lekkerder dan op de eerste dag.

Vrijdag --> Curry met vis en groenten

Vrijdag curry dag! In ieder geval wel deze week. 1 á 2 keer vis per week halen we met gemak.
Heerlijk om met dit weer kruidige gerechten op tafel te zetten. Echt comfortfood!

 

Zaterdag --> Cheatday!

Vandaag hebben de pannetjes vrij, en ik ook. Op zaterdag eten we vaak waar we trek in hebben. Dat is iedere keer weer iets anders. Van pizza, tot frituur, tot sushi. Gewoon even genieten en 'niets' doen.

zondag --> Chili con carne

Op zondag heb ik alle tijd en kook ik graag iets meer zodat we er twee keer van kunnen eten. Meestal vries ik het in. Dat scheelt weer een keer koken op een drukke dag. Deze zondag maak ik een grote pan chili con carne from scratch! Zoveel lekkerder en het kost weinig extra tijd. Je kunt ook variëren door er elke keer andere groenten in te doen. Bijvoorbeeld koolsoorten, champignons, of anders. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Neidi Soares
5 maanden geleden

Het is geweldig! WEEKMENU yessss!!!!!

Trots op jou :)

Elisa
5 maanden geleden

Dankjewel lieve schat :)